Min honung

Allt arbete med min honungen gör jag i princip för hand. Min slunga är handvevad och förutom en borrmaskin, som jag använder för att röra om i honungen när den skall kristallisera, använder jag inte några maskiner vid honungshanteringen.

Min honung blir aldrig upphettad och jag filtrerar den inte heller. Det innebär dels att smaken blir nyansrikare och mjukare och dels att det kan finnas små mängder bivax och pollen i honungen. Det syns som ”kristyr” ovanpå honungen och som små prickar på ytan av ditt thé. Bivax smakar just ingenting.

Jag tappar upp honungen för hand och det innebär att det kan vara marginellt olika mängd i en burk – oftast mer än vad jag anger. Jag har själv gjort etiketterna och jag klipper till dem och klistrar på dem för hand, med vattenlösligt, giftfritt, klister.

Det går åt mycket arbete för att få en burk honung klar för försäljning!

Jag håller isär honungen från mina två bigårdar och får därmed två sorters honung med olika karaktär.

Trädgårdshonungen är aromatisk på grund av att många olika blommor har lämnat nektar till honungen, medan Honung från Hällfallstorp är mildare. Båda är lena och mjuka i smaken.

hallfallshonung

 

 

 

tradgardshonung


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s